Werkkleding voor alle professionals

Professional cleaning you can trust.

Comfort
Duurzaam
Stijlvol

Werkkleding

Werkkleding is kleding die speciaal ontworpen is voor een bepaalde beroepsgroep of werkomgeving. Werkkleding heeft verschillende functies, zoals:

– Het beschermen van de werknemer tegen gevaren, zoals hitte, kou, vuil, chemicaliën, elektriciteit, of scherpe voorwerpen.
– Het bevorderen van de hygiëne en de veiligheid, door te voorkomen dat de werknemer in contact komt met besmettelijke stoffen, of dat de kleding vlam vat of blijft haken.
– Het versterken van de identiteit en de uitstraling van het bedrijf, door de werknemer te voorzien van een uniform of een herkenbaar logo, kleur, of stijl.
– Het verhogen van de productiviteit en het comfort, door de werknemer te voorzien van kleding die past bij de aard en de duur van het werk, en die rekening houdt met factoren zoals temperatuur, vochtigheid, bewegingsvrijheid, en ergonomie.

Werkkleding is dus een belangrijk onderdeel van de arbeidsomstandigheden en de bedrijfscultuur. Het is daarom van belang dat het bedrijf zorgvuldig de juiste werkkleding kiest, rekening houdend met de wensen en de behoeften van de werknemer, de eisen en de normen van de branche, en de wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid en gezondheid.

Werkkleding bedrijfskleding

Normering

Werkkleding is kleding die aangepast is aan een beroep of werkomgeving. Werkkleding heeft verschillende doelen, zoals:

– Bescherming tegen gevaren, zoals hitte, kou, vuil, chemicaliën, elektriciteit, of scherpe voorwerpen.
– Hygiëne en veiligheid, door besmetting, brand, of beknelling te voorkomen.
– Identiteit en uitstraling, door een uniform of een logo, kleur, of stijl te dragen.
– Productiviteit en comfort, door kleding die past bij het werk, de temperatuur, de vochtigheid, de bewegingsvrijheid, en de ergonomie.

Werkkleding is dus belangrijk voor de arbeidsomstandigheden en de bedrijfscultuur. Het bedrijf moet de juiste werkkleding kiezen, rekening houdend met de werknemer, de branche, en de wet- en regelgeving.

Werkkleding moet voldoen aan normeringen, die aangeven welke eisen de werkkleding moet hebben om de werknemer te beschermen tegen risico’s of omstandigheden. Normeringen worden aangeduid met een EN-nummer, dat staat voor Europese Norm.

Opzoek naar een KMS voor uw werkkleding?